maatschappij…

Als journalist heb je verantwoordelijkheden. Je kan niet alles schrijven wat je denkt en je kan niet alles filmen wat je wil… Ten eerste is er privacy. Niet iedereen zit tewachten op een cameraploeg in het huis. Ten tweede Als je het gefilmde wilt uitzenden zijn ook daat consequenties aan verbonden. Zo is de zender
SBS6 in opspraak. Uitzenden is belangrijk echter niet tenkoste van alles.Maar dit geldt niet alleen voor TV producenten.
Remkes:” …we moeten oppassen voor moslim terreur…” … het moet zijn voor ELKE vorm van terreur (Extreem rechts-/ Moslim-/Joods-/Christen-/Huiselijk-terreur).

One thought on “maatschappij…

 1. (Uit de Groninger INternet Courant (http://www.gic.nl/VerlengdBericht.asp?ali=23972&katern=1)

  Commentaar: SBS6 heeft dieptepunt van journalistiek bereikt; Oosterpark-problemen als volksvermaak
  In de Oosterparkwijk hebben boze buurtbewoners enkele journalisten de wijk uit gejaagd. Aanleiding daarvoor vormde het feit dat een van de buurtbewoners, de 31-jarige Jan, vorige week zelfmoord blijkt te hebben gepleegd nadat hij op een voor hem zeer pijnlijke wijze in een reportage van SBS 6 had gefigureerd.

  De reportage was eerder dit jaar opgenomen in het kader van een serie ‘Probleemwijken’. Daarbij werd in beeld gebracht hoe enkele inwoners van een aantal oude wijken in Nederland leven en met elkaar omgaan. Tijdens deze reportage kwam Jan er weinig flatteus vanaf. Duidelijk was te zien hoe hij, mogelijk onder invloed van drank, ruzie maakte met zijn vrouw, hoe hij met ontbloot bovenlijf op het dak zat en hoe hij zo over straat liep. Ook werd hij door een boze buurman tijdens een feestje neergeslagen.

  Volgens SBS6 hadden de buurtbewoners zelf aan de reportage meegewerkt en valt deze omroep met haar uitzendingen dan ook helemaal niets te verwijten. Men heeft slechts vastgelegd wat er in deze wijk speelt. Bij deze omroep zou het nieuws van de zelfmoord ‘hard zijn aangekomen’.

  Maar dat zijn krokodillentranen. Wie de reportage heeft gezien kan niet anders dan concluderen dat het er alleen om ging om zoveel mogelijk kijkers te trekken en dat er helemaal gene tijd was gestoken in onderzoek. Een voorbeeld: in de inleidende tekst werd nog even herinnerd aan de Oosterpark-rellen van vijf jaar geleden, waarbij de inboedel van een ‘Gronings gemeenteraadslid’ zou zijn vernield. Maar er is in de Oosterparkwijk geen actie gevoerd tegen een Gronings gemeenteraadslid. Ongetwijfeld bedoelde men Sjon Lammerts, maar hij was Statenlid en geen gemeenteraadslid.

  Zonder te slijmen naar de Oosterpark-bewoners kan men ook constateren dat er ook positieve ontwikkelingen te melden zijn uit deze wijk. Zoals wijkvernieuwing of het verenigingsleven. Maar dat was voor SBS6 niet interessant om te melden. Men moest en zou de Oosterparkwijk als probleemwijk typeren, dat stond van te voren al vast.

  SBS 6 laat nu in een verklaring weten ‘naar eer en geweten’ te hebben gehandeld. Nou, dan heeft men bij deze omroep een geweten van lik m’n vestje, om over ‘eer’ maar te zwijgen. Wijkbewoners in wijken in Nederland waar men het moeilijk heeft zijn er gewoon misbruikt voor plat volksvermaak, verhoging van de kijkcijfers, vergroting van advertentie-inkomsten en hogere winst. Het wachten is nu nog op televisie-uitzendingen waar men verslag doet vechtpartijen op leven en dood. Dan zijn we terug bij de Romeinen, met een omroep van Barbaren.

Geef een reactie