Aanslag London

Met verslagenheid vernam ik het nieuws van hedenochtend. Een aanslag in London. De stad die blij wakker had moeten worden in de roes va nde olympische gedachte…..Hieronder een verzameling van de NOS en andere nieuwssites.

GLENEAGLES De G8-top laat zich niet uit het lood slaan door de aanslagen op het Londense openbaar vervoer. De zeven rijkste landen en Rusland zijn meer dan ooit vastbesloten om het eens te worden over armoedebestrijding en de aanpak van de opwarming van de aarde.

Maar bondskanselier Schröder liet weten dat er tot nu toe maar kleine successen zijn geboekt. Intussen werken delegaties aan een compromis over een verdubbeling van de ontwikkelingshulp aan de armste landen tot jaarlijks 50 miljard dollar.

Omdat premier Blair de top onderbroken had, worden vrijdag pas weer besluiten van de G8 verwacht.

4 thoughts on “Aanslag London

 1. Nederland extra alert na aanslagen

  DEN HAAG De bewaking van de Nederlandse grens is verscherpt en Britse objecten worden extra beveiligd. Dat zei premier Balkenende vanmiddag in een reactie op de terreuraanslagen in Londen.

  Volgens Balkenende tonen de aanslagen aan dat Europa alert moet blijven voor terreuracties. Ook blijkt weer dat geen enkel land voor 100 procent terreur kan voorkomen, zei de premier.

  Koningin Beatrix heeft de Britse vorstin Elizabeth haar medeleven met de slachtoffers betuigd. Er is nog niets bekend over Nederlandse slachtoffers. Buitenlandse Zaken heeft een speciaal informatienummer geopend: 070-3487770.

 2. 37 doden bij aanslagen in Londen

  LONDEN Bij de bomaanslagen in Londen zijn vanmorgen zeker 37 doden gevallen. Dat heeft de politie gezegd. Volgens een woordvoerder zijn er 700 gewonden, van wie 45 ernstig.

  De meeste doden (21) vielen tussen de metrostations King’s Cross en Russell Square. Zeven mensen kwamen om in de metro bij het station Liverpool Street en ook zeven in de buurt van Edgware Road. Bij de laatste aanslag, op een bus bij Tavistock Place, kwamen twee mensen om het leven.

  Volgens deskundigen hebben de aanslagen de kenmerken van al-Qaeda. Formeel is de verantwoordelijkheid nog niet opgeëist.

 3. Kort nieuws rond de aanslagen (1)

  LONDEN De Londense politie heeft 1500 agenten teruggehaald uit Gleneagles in Schotland. Ze moesten daar de leiders van de G8 beveiligen maar zijn nu nodig voor het onderzoek naar de aanslagen.

  DEN HAAG De Kamercommissie voor de inlichtingendiensten praat morgen met de ministers Donner en Remkes over de aanslagen. Dan wordt gesproken over de samenwerking tussen de Europese inlichtingendiensten.

  LONDEN Britse economen verwachten dat de Britse economie een terugslag krijgt door de bomaanslagen.”Het winkelend publiek zal de eerst komende maanden wegblijven uit het centrum van Londen.”

  NEW YORK De VN-Veiligheidsraad heeft de terreuraanslagen scherp veroordeeld.”Ze vormen een bedreiging voor vrede en veiligheid in de wereld.”Daarom moeten alle landen samenwerken om de daders te pakken, vindt de Veiligheidsraad.

 4. Kort nieuws rond de aanslagen (2)

  NEW YORK De VN-Veiligheidsraad heeft de terreuraanslagen scherp veroordeeld. Ze vormen een bedreiging voor vrede en veiligheid in de wereld, zegt de raad. “Daarom moeten alle landen samenwerken om de daders te pakken.”

Geef een reactie