Donner tijd om op te stappen?

Minister Donner moet zich wederom verantwoorden voor zaken van zijn departement.

Donner moest zich in 2004 in de Kamer verantwoorden na de ontvoering en verkrachting van een meisje uit Eibergen en een jaar eerder na de moord op de 80-jarige Hagenaar Piet van Harpen. Beide delicten waren gepleegd door een tbs’er die niet was teruggekeerd na verlof. Vervolgens moest hij zich verantwoorden over Wilhelm Schippers, die op tijdens een proefverlof ontsnapte en ervan verdacht werd in de tussentijd een bejaarde man te hebben vermoord. Nu moet hij zich verantwoorden over de zaak Nienke Kleis. Een zaak waarin er bewijs voodr de rechters werd achtergehouden en een onschuldig man achter de tralies verdween.

Dit alles geeft toch te denken dat Donner zijn zaakjes niet op orde heeft. Hoevaak hij ook beloofd dat het goed komt we blijven hem terug zien in het beklaagden bankje.

Als een top-manager maximaal netzoveel mag verdienen als een minister (president) dan moet een minister op de zelfde manier afgerekend worden op zijn/haar fouiten als in het beedrijfsleven. Eén fout mag, bij de tweede lig je er uit. Donner is weer met de zoveelste kans bezig… Hoe kan je de NV. Nederland runnen met managers die fouten mogen blijven maken?

Het is tijd voor een nieuwe minister op de post van Donner.

One thought on “Donner tijd om op te stappen?

  1. maar wie weet nou zeker dat er een oplossing voor dit alles komt wanneer er een nieuwe minister opd e post van donner komt. Je weet dit niet en kan dit niet weten. het enige verschil dat er zou kunnen ontstaan is dat er een geheel nieuw beleid zou gevormd kunnen worden dat dit soort fouten zou moeten voorkomen. En trouwens, is er niet een gezegde dat zegt :
    “Mensen maken fouten en van fouten leren de mensen”

Geef een reactie