Ziektekosten (reactie)

AD melt dat 80% van de Nederlanders de ziektekosten lager wil hebben. Dit is logisch, de kosten van de verzekeringen zijn ook enorm gestegen. Reden van de stijging is dat ge gezondheidszorg duurder is geworden. En hoe komt dat?
Een voorbeeld uit eigen praktijk: man 25 jaar komt naar de spoedeisendehulp met een schaafwondje op zijn elleboog. Was van de fiets gevallen. Behandeling: niets aan doen. De volgende patient is 2 weken geleden door zijn enkel gegaan, kan er prima en pijnloos op lopen maar wil “voor de zekerheid”dat een dokter kijkt. behandeling: het is al genezen. Dit soort klachten beslaat ca 60% van alle patienten op de afdeling spoedeisende hulp. Terug sturen naar de huisart mag niet (juridisch). Dus worden ze allen gezien op een zeer dure High Care afdeling met duur personeel.
Wat moet je doen: GA NAAR JE HUISARTS ALS JE EEN PROBLEEM HEBT! Dan kan het goedkoper…
Of we moeten eindelijk eits doen aan de landgenoten die onsland na de wereldoorlogen hebben opgebouwd en nu als “social outcasts” in verpleeghuizen gestopt worden. Verpleeghuiszorg kan en moet beter maar met minder geld kan je niet meer zorg leveren.

Geef een reactie