Nederland niet goed voorbereid op aanslagen

Nederland niet goed voorbereid op aanslagen
Wanneer het noodlot Nederland treft, wordt er adequaat gehandeld. Dat beloofde premier Balkenende vorige week naar aanleiding van de aanslagen in Londen. Maar is dat wel zo? (Bron: NOVA)

Volgens medische hulpverleners is er geen goede coördinatie en is het onduidelijk wie bij een aanslag of ramp de leiding heeft. Met andere woorden: een echte ramp wordt de eerste oefening.

Reactie (M):
Nederland is NIET klaar. Operatie Bonfire, was een flop. lees het verslag (PDF).
Stel er wordt een aanslag gepleegd op de metrolijn van rotterdam CS naar het zuiden en de bom ontploft op station Beurs in de spits. Metrolijnen in Rotterdam liggen er uit, NS station Beurs ligt er uit (dus alle treinverbindingen naar het zuiden van uit Rotterdam CS) De vermoedelijke slachtoffer aantallen zijn: 50 doden en 100-150 ernstig gewonden, 300 licht gewonden en een onbekend aantal walking wounded (mensen met schrammetjes en breuken waarvoor geen ambulance nogig is). Capaciteit van ambulances in het Rijnmondgebied: overdag ongeveer 27, ’s avonds 10 en ’s nachts 5. Dat is bijna 4 ernstig gewonden per ambulance…… Eerste ziekenhuis is het Erasmus MC hier moeten de ziekste patienten naar toe echter OOK alle walking wounded gaan hierheen. Dit alles komt boven op de gewone zorg. Er blijven immers mensen hartinfarcten krijgen…. ziekenhuis 2 en 3 is het MCRZ en het Fransiscus gasthuis. Tottale capaciteit voor deze 4 ziekenhuizen zal ongeveer 80 ernstig gewonden en de 300 lichtgewonden zijn (excl. walking wounded) … IC capaciteit overstijgt de regio…. alls IC bedden tussen Breda en Scheveningen zullen de ernstig gewonden moeten overnemen. Wie gaat deze patienten transporteren? Dat moet gaan gebeuren door de ambulances uit buiten Rotterdam… (30-45min rijden tot het EMC als er geen verkeerschaos gaat ontstaan..)… gaat het lukken??? ik weet het niet. En dit was een bom in Rotterdam wat als er dan ooknog een ontploft in de havens??? De Burgermeester van Rotterdam denkt dat het gaat lukken, ik hoop het…
binnen2

One thought on “Nederland niet goed voorbereid op aanslagen

  1. 17/11/2005 (Bron: NOS)
    ROTTERDAM In het centrum van Rotterdam is rampenoefening gehouden. Daar deden politie, brandweer en het openbaar vervoerbedrijf RET aan mee. Er werd een ongeluk nagespeeld in een metrostation.

    M: EIndelijk een rampenoefening. Ben benieuwd wat de conclusies zijn……

Geef een reactie