Arts geschorst om ruzie

UTRECHT – Opnieuw is een arts op non-actief gesteld vanwege een intern conflict. Dat heeft de directie van het Mesos Medisch Centrum in Utrecht zojuist bekend gemaakt.
De arts, een anesthesioloog, was betrokken bij een intern conflict dat al langer speelde. Volgens de directie liep de kwaliteit van de zorg aan patiënten door de ruzies gevaar.

Vertrek
Het conflict speelde bij de zes anesthesiologen onderling, aldus het Mesos Medisch Centrum. Het ziekenhuis gaat ervan uit dat met het vertrek van de specialist de problemen uit de wereld zijn.

Bemiddelingspogingen
Volgens voorzitter van de raad van bestuur M. Rook heeft de ruzie niets te maken met medische inzichten, maar met ,,karakters die niet met elkaar door een deur kunnen”. Eerdere bemiddelingspogingen zijn op niets uitgelopen. Het ziekenhuis heeft volgens Rook deze week meteen ingegrepen toen uit een onderzoek van de Vereniging voor Anesthesiologie bleek dat de veiligheid van patiënten niet kon worden gegarandeerd.

Arbitrage
De anesthesioloog, een vrouw, verschijnt niet meer op haar werk totdat een arbitragecommissie uitspraak heeft gedaan in het conflict, aldus de voorzitter van de raad van bestuur. Het is nog niet bekend wanneer de commissie uitspraak doet. (ANP)

Geef een reactie