Artsentitel op de schop

Behoud van de artsentitel is niet meer zeker. ‘Arts zijn’ stond voorheen gelijk aan ‘arts blijven’. Maar als de Wet BIG inderdaad wordt gewijzigd zoals is voorgesteld, is van die zekerheid niets meer over. Teken de petitie op www.beschermdetitel.nl

Deze stap van de overheid is OOK van belang voor niet artsen. Waarom? Als u een andere titel dan arts mag voeren, bijvoorbeeld, rechter, advocaat maar ook aannemer en verpleegkundige, kamn de overheid binnenkort u verzoeken uw titel in te leveren. Als u deze dan toch blijft voeren volgt er een strafmaat. Dus Teken de petitie op www.beschermdetitel.nl

3 thoughts on “Artsentitel op de schop

  1. Inmiddels hebben meer dan 1750 deze petitie al ondertekend! Een ongekend succes, en dat binnen 2,5 weken. De Eerste Kamer wacht nog op een reactie van de minister van VWS. Indien deze voor de komende Tweede Kamer verkiezingen binnen is, zal er nog over gestemd worden. Tekenen heeft dus nog steeds zin. Niet alleen voor artsen, maar voor alle beroepsbeoefenaren die een art. 3 beroep uit de Wet BIG uitoefenen. Dus ook apothekers, fysiotherapeuten, gz-psychologen, psychotherapeuten, tandarsten, verloskundigen en verpleegkundigen kunnen tekenen, en studenten geneeskunde ook. Ook voor hen is dit belangrijk, waarom studeren voor een titel die een beperkte levensduur heeft?

    beschermdetitel.nl

    Chris Pescott

  2. Pingback: Geneeskunde.com

Geef een reactie