Plug-in: Mobieltje wordt levensreder.

Bijna iedereen heeft een mobiel. Als je nu je mobiel even wilt pakken gaan we er een handigheidje in bouwen… een soort van gratis plug-in voor je GSM waar je je leven mee kan redden en in geval van nood je familie kan laten oproepen door een arts.

Maak in je telefoon een contactpersoon aan met de naam “!SPOED” of “!BIJ NOOD BELLEN”. Begin met een uitroepteken. Dit heeft als voordeel dat het als eerst in je adresboek komt. Vul nu het telefoonnummer van een contactpersoon die JIJ wilt die een arts, ambulance verpleegkundige of de politie moet bellen in geval van nood.

Zo je plug-in is gereed… krijg je nu acuut iets en beland je in het ziekenhuis dan kan men daar direct contact opnemen met iemand die meer kan vertellen over jou en die eventueel naar het ziekenhuis kan komen. Hierdoor gaat kostbare tijd niet langer verloren en word je eerder en sneller acuraat geholpen!

(Tip is geinspireerd op de actie Put ICE on your Mobile van de American College of Emergency Physicians (ACEP))

2 thoughts on “Plug-in: Mobieltje wordt levensreder.

  1. Pingback: Geneeskunde.com

Geef een reactie