Gebroken botten bij kinderen

 

Het lijkt wel of het dagelijks in het nieuws is… Baby met beenbreuk in het ziekenhuis. Je gaat je toch afvragen hoe dit mogelijk is. (Eerst Vu toen AMC en nu ook Tilburg. Is er een copycat bezit in Braband?)
De kracht die nodig is om een been te breken is groot. Dit gebeurt dusn iet door het “onhandig beetpakken” van beginnen de ouders. Er moet sprake zijn van opzet.
Een korte zoektocht op Google geeft op dit moment 458 hits.
Er worden nu cameras geplaatst om om bezoekers, patiënten en personeel te registreren. De Commissie Bescherming Persoonsgegevens en de ondernemingsraad hebben ingestemd met het verscherpte toezicht. Het VU medisch centrum is het eerste ziekenhuis dat cameratoezicht heeft ingesteld vele andere ziekenhuizen volgen het voorbeeld.
 Onderzoek laat het volgende zien:

 

One hundred thirty-nine children younger than 4 years were identified retrospectively from the period of 1993 through 1997 to have an isolated fracture of the shaft of one or both femurs. Abuse was classified as group A (definite, likely, or questionable abuse) or group B (unknown cause, questionable accident, likely accident, or definite accident). The average age of the children was 2.3 ± 1.1 years. Thirteen children, 9% of the total group, average age of 1.1 ± 1.0 years, were likely to have been abused (group A). A total of 126 children, 91% of the total, average age 2.3 ± 1.0 years, sustained their fracture most likely as a result of an accident (group B). Whether a child had not yet achieved walking age (toddler) was the strongest predictor of likely abuse. Ten (42%) of 24 of nonwalking children were in group A, whereas only three (2.6%) of 115 of walking children were in group A (p <0.001). Child Protective Services may have been unnecessary in 42-63% of cases. Unless other evidence of abuse such as an inconsistent story, bruises, or other fractures are present, abuse is very unlikely to be involved in the walking-age child, analogous to the toddler fracture of the tibia.

Samenvattend: als kinderen niet lopen is het mishandeling anders is het ongeluk…

De kinderen waarbij nu de breuken worden geconstateerd zijn pasgeborenen. Deze lopen niet! Dus er is sprake van mishandeling… nu nog even de dader(s) zoeken.

One thought on “Gebroken botten bij kinderen

  1. Pingback: Geneeskunde.com

Geef een reactie