Orgasme onderzoek trekt vooral Belgen

Deze week staat in Arts an Auto een stuk over het onderzoek van Gert Holstege, Anatoom aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voort onderzoek naar wat er in het brein gebeurt ijdens het orgasme heeft hij proefpersonen op een PET-scanner gelegd. Men kond de proefpersoon niet zich zelf laten masturberen dit ivm bewegin van de armen. We hebben de partners er naast gezet en deze het handwerk laten doen. Het voel bij dit onderzoek op dat de werving van vrijwilligers moeiteloos ging. Vooral veel Belgen meldden zich aan.

Eén van de conclusies is dat angstige mensen niet klaarkomen of er moeite mee hebben.

Wat kunnen wij concluderen uit de vele Belgische aanmeldingen voor het onderzoek? Daar wordt in jhet artikel geen uitspraak over gedaan.

One thought on “Orgasme onderzoek trekt vooral Belgen

  1. Trouw schrijft op in haar rubriek gezondheid op 26-01-2007 het volgende:

    GRONINGEN (ANP) – Professor Holstege, verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, spant een kort geding aan tegen zijn werkgever omdat hij zich valselijk beschuldigd voelt. Dat heeft zijn advocaat gezegd.

    Volgens het ziekenhuis heeft Holstege de privacy van de overleden Hendrikje van Andel-Schipper, ooit de oudste vrouw ter wereld, geschonden door in de media over de kwaliteit van haar hersenen te praten. De professor gaf het ziekenhuis tot donderdag de tijd met een rectificatie te komen en de beschuldigingen in te trekken.

    Nu dat niet is gebeurd, volgt volgende week een kort geding. Waar en wanneer de rechtszaak plaatsvindt, is nog niet bekend.

    Het lijkt me een leuke aanvulling op het verhaal hier boven over de professor.

Geef een reactie