Abortus in wetboek strafrecht

(MC) Onder de nieuwe regering blijft de kern van de Nederlandse abortus­hulpverlening overeind. Toch zijn er zorgen. Ongewenst zwangere vrouwen ondervinden bijvoorbeeld nadelen van het voornemen de overtijdbehandeling onder te brengen in het Wetboek van Strafrecht.

Bij het begin van Balkenende III is beloofd niet aan de abortus wetgeving te gaan sleutelen. We zijn nog geen 2 maanden onderweg en het begint al. De overtijdbehandelingkomt mogelijk in het wetboek van strafrecht. Dit betekend dat alle vrouwen die ongewild zwanger zijn geworden door watvoor reden dan ook (varierend van verkrachting tot ket knappen van het condoom) en de zwangerschap laten afbreken een strafbaarfeit begaan en hiervoor dus juridisch vervolgd kunnen worden.

Benieuwd wat het volgende in in het wetboek van strafrecht gaat worden…

3 thoughts on “Abortus in wetboek strafrecht

 1. Geachte schrijvers,
  Ik vond dit bericht heel interessant, vooral omdat ik als Indonesier natuurlijk in Indonesia woon en leef, en zoals men weet hebben we hier overal een heleboel muisen en andere knaagdieren.

  Graag meer bericht over ziekten die ook vaak voorkomen in het toenmalige Nederlands Indie, a.u.b.

  Natuurlijk mijn verontschuldiging aangeboden, over het gebruik van de Nederlandse taal, want dat heb ik officieel alleen maar geleerd tot en met de 3de klasse lagere school in Soerabaja, en een beetje bijgehouden door een heleboel te lezen, dus begon met Koos en Kees, Pim en Mien, enz., en later waren er nog een heleboel boeken op de THS in Bandoeng waar ik studeerde, in het Nederlands geschreven, zoals Waterbouwkunde, en ook de verscheine Wetboeken van -Strafrecht, van -Koophandel, en je noemt het maar hoor.

  Hoogachtend,
  Harro Salim

 2. Beste Lezers,
  Nadat ik terug ben gekomen op deze website, ben ik zeer geschrokken omdat ineens een heleboel woorden verkeerd werden geschreven of gedrukt hier. Wel ik zeg niet dat mijn Nederlands puik is, maar ik denk toch niet dat ik de bovenstaande brief in die trant geschreven heb. Daarom zal ik het hieronder maar even corrigeren. Hartelijk dank bijvoorbaat voor de attentie van de website beheerders hiervoor.

  Geachte schrijvers,
  Ik vond dit bericht heel interessant, vooral omdat ik als Indonesier natuurlijk in Indonesia woon en leef, en zoals men weet hebben we hier overal een heleboel muisen en andere knaagdieren.

  Graag meer bericht over ziekten die ook vaak voorkomen in het toenmalige Nederlands Indie, a.u.b.

  Natuurlijk mijn verontschuldiging aangeboden, over het gebruik van de Nederlandse taal, want dat heb ik officieel alleen maar geleerd tot en met de 3de klasse lagere school in Soerabaja, en een beetje bijgehouden door een heleboel te lezen, dus ik begon met Koos en Kees, Pim en Mien, enz., en later waren er nog een heleboel boeken op de THS in Bandoeng waar ik studeerde, in het Nederlands geschreven, zoals Waterbouwkunde, en ook de verscheidene Wetboeken van -Straf recht, van -Koophandel, en je noemt het maar hoor.

  Hoogachtend,

  Harro Salim,
  e-mail addresse: harrosalem@hotmail.com of harrosalem@yahoo.com.au

Geef een reactie