DNA op Muziek

Gene2Music is een project van wetenschappers om de onleesbare DNA sequenties omtezetten naar muziek. Hiermee hoopt men sequenties op basis van geluid makkeleijker te herkennen.

The primary goal of this work is to convert genome-encoded protein sequences into musical notes in order to hear auditory protein patterns. Although there have been previous efforts to do this, one of the main problems has involved the large jumps between consecutive notes in a 20 note range (2.5 octaves) that results from a one-to-one amino acid-to-musical note assignment. Some other concerns include assigning rhythm, dynamics, and accompaniment according to the characteristics of the protein sequence.

Meerinfo via gene2music daar is ook een stuk DNA te beluisteren

Michiel

Nieuwsgierig naar de auteur van dit artikel? Klik hier voor mijn CV. Of blijf met je muis even hangen op het plaatje hier naast..

Geef een reactie