23 Kg en niet meer..

Als je op je werk meer dan 23 kilo moet tillen dan kan je je baas aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade aldus de FNV website.
Het klinkt naturlijk reelijk, niet meer mogen tillen dan nodig… helaas er niet in de zorg gekeken en is er niet even een praktijk toets gedaan.
Voorbeeld 1: Een dementerende dame van 80 kilo valt ’s avonds op het toilet in het verpleeghuis. Het toilet is zo klein dat de tillift er niet in kan. Er zijn op die vleugel 2 verzorgende aanwezig en 1 verpleegkundige is er voor het hele huis. Deze patiente kan niet verplaatst worden omdat ze meer dan 69 kilo weegt. Gevolg: brandweer moet gebeld worden en deze komen met 6 personen om deze patiente naar haar bed te helpen. Blijft de vraag:”hoe krijg je 6 brandweermannen in een tiolet waar de tillift ook niet past?”
Voorbeeld 2: Een man falt flauw op straar, weegt 90 kilo. Ambulance komt. De vraag is hoeveel ambulance verpleegkundigen heb je nodig om deze patient op te kunnen tillen? Antwoord: 4 … helaas passen deze 4 niet in een ambulance en moet je nu voor elke uitruk waar een patient meer weegt dan 46kilo twee autos sturen….

Geef een reactie