MRSA bij personeel Catharina-ziekenhuis Eindhoven

(Nu.nl)Bij drie medewerkers en drie patiënten van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven is de MRSA-bacterie aangetroffen. Een woordvoerster heeft dat donderdag gezegd.
Het ziekenhuis is een groot onderzoek begonnen om te zien of er sprake is van een epidemie, legde ze uit. In totaal moeten ongeveer driehonderd (ex)-patiënten en medewerkers worden gecontroleerd. Het ziekenhuis stelt dat nog niet zeker is dat mensen elkaar hebben besmet, omdat het gaat om twee verschillende stammen van de bacterie. De getroffen patiënten worden geïsoleerd behandeld en verpleegd. De drie medewerkers zitten thuis. De besmettingen zijn bij toeval ontdekt. De woordvoerster erkent dat het om een relatief hoog aantal dragers gaat. Voor gezonde mensen levert MRSA geen gevaar op, maar het genezingsproces van patiënten met wonden, infusen of een zwakke gezondheid kan worden vertraagd.

Geef een reactie