Buroctatie oorzaak uitstel behandeling

verpleeghuiszorg
Medicalfacts meldt het volgende: Ziekenhuizen raken overvol, omdat uitbehandelde patiënten niet direct terecht kunnen in verzorgingshuizen. Hierdoor moeten ziekenhuizen steeds vaker nieuwe patiënten doorverwijzen naar een ander ziekenhuis. Bureaucratie is een belangrijke oorzaak van het feit dat veel ziekenhuisbedden vol liggen met mensen die eigenlijk in een verzorgings- of verpleeghuis horen.

Zelf kwam mij ter oren dat managers vertrekken uit de verpleeghuizen omdat ze door alle bezuinigingsronden niet meer instaat zijn om een kwalitatief voldoende product te leveren in de verpleeghuizen. Het gevolg zal dus zijn nog meer wachtenden in ziekenhuizen en meer kosten voor de zorg… Investeren in de verpleeghuiszorg zal een versnelde doorvoer van patienten in de reguliere ziekenhuizen en zal kosten besparen

Geef een reactie