IGZ onderzoekt besnijdenis meisjes door privé klinieken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat onderzoeken of er in Nederland plastisch chirurgen zijn die meisjes besnijden. Minister Klink heeft tot het onderzoek besloten naar aanleiding van een artikel in Nieuwe Revu.
In het tijdschrift stond dat sommige artsen bereid zijn besnijdenissen uit te voeren, iets dat al jaren verboden is in Nederland. Volgens het ministerie van Volksgezondheid gaat het om zeker 50 gevallen.

Klink wil dat de Inspectie bij alle klinieken voor plastische chirurgie langsgaat. Klinieken waar besnijdenissen zijn uitgevoerd wil hij sluiten.

Artikel Nieuwe Revu

One thought on “IGZ onderzoekt besnijdenis meisjes door privé klinieken

  1. Pingback: Over opkomende nieuwe medische technologie en andere ontwikkelingen - Medblog.nl

Geef een reactie