Huisarts 2.0 is er !! (email/videochat/visite)

Dr. Jay Parkinson is wereldwijd de eerst de huisarts 2.0. Zijn praktijk in Brooklyn heeft geen wachtkamer, geen onderzoekskamer en geen overhead kosten… Hoe doet hij dit? Hij heeft zijn praktijk online. Maar hoe spreek je een online huisarts? Gewoon zoals je je vrienden ook spreekt, per email/(video)chat/Instant Messenger of je vraagt een huisbezoek aan.Zelf beschrijft hij zich als een andere dokter dan de rest. Het kost je slechts $500 en een real life bezoek aan Parkinson (natuurlijk bij de patient/klant thuis). Voor deze $500 krijg je nog twee vervolg bezoeken. Daarnaast is hij op werkdagen van 8 tot 17u online aanwezig voor onbeperkt IM en email contact.
Zijn dossier doet hij in LifeRecord, een online EPD welk ook werkt op mobile telefoons als de iPhone. Hierdoor kan hij terwijl hij bij een patient is een recept voorschrijven en de apotheek het laten bezorgen.Verder is hij ook nog erg patient vriendelijk wat betreft kosten. Zelf is hij niet duur met zijn $500 per jaar voor 3 huisbezoeken en onbeperkt email en chat contact. Daarnaast heeft hij een netwerk van collega artsen die goedkoper vervolgonderzoek kunnen doen.
Lees meer in Wired

3 thoughts on “Huisarts 2.0 is er !! (email/videochat/visite)

  1. Pingback: De gezondheidszorg leuker en effectiever
  2. Pingback: dupoire's Network on Delicious
  3. Pingback: Atypische depressie - Zoeken in psychiatrische weblogs

Geef een reactie