Het kabinet wil de verkoop van alle paddo’s verbieden

paddo
Het kabinet wil de verkoop van alle paddo’s verbieden. De hallucinaties die ze opwekken, zijn volgens de ministers Klink en Hirsch Ballin gevaarlijk. Tot nu toe vallen alleen gedroogde paddo’s onder de Opiumwet, maar de ministers willen nu ook de verse verbieden.
Over de kwestie is maanden overlegd, onder meer over de juridische aspecten. De Tweede Kamer drong een half jaar geleden al aan op een algeheel verbod.
Aanleiding was de dood van een meisje van 17.Ze zou onder invloed van paddo’s van een brug zijn gesprongen. Smartshops en andere verkooppunten worden gesloten als ze het verkoopverbod negeren.

VLOS, Vereniging Landelijk Overleg Smartshops, pleit voor regulering van de verkoop zodat paddo’s op een veilige en legale manier verkrijgbaar kunnen blijven. De volgende aanbevelingen zullen bij de presentatie van het onderzoeksrapport aan de regering worden gedaan.

1) Geen verkoop van paddo’s onder de 18 jaar, zoals de VLOS al in haar Huishoudelijk Reglement heeft staan sinds haar oprichting in 1997.
2) Verdere professionalisering van de branche door middel van het opzetten van een nieuwe cursus voor smartshophouders en personeel, in samenwerking met het Trimbosinstituut.
3) Een uniforme paddo voorlichting flyer, in zoveel mogelijk talen.
4) Het concentreren van de verkoop van Paddo’s in professionele gespecialiseerde verkooppunten, die zich aan alle regels houden, herkenbaar door een Keurmerkvignet van de VLOS.

Wat de uitkomst wordt is nog niet bekend.

One thought on “Het kabinet wil de verkoop van alle paddo’s verbieden

  1. Pingback: Over opkomende nieuwe medische technologie en andere ontwikkelingen - Medblog.nl

Geef een reactie