Kerstgedachte: Adressen volksvertegenwoordigers met ZORG plicht. [update]

De bladeren zijn allemaal gevallen, het is meteorologisch winter, dus het is tijd voor wat melancholie en wat bezinning.
Ik ben mij de laatste tijd steeds meer gaan irriteren over de manier waarmee wij met patiënten en in het bijzonder met de oudere en psychiatrische patiënt omgaan in onze samenleving.
Na jaren VVD/CDA politiek waarbij we van een zorg op top niveau naar een middelmatige , door markt gereguleerde, zorg zijn gegaan had ik de hoop dat met een kabinet met PvdA en CU er weer iets positiefs gedaan zou worden. Helaas… het blijft zoals het is.
Het is door geslagen met het ‘we moeten bezuinigen’ virus. Als we meer zwakkeren gaans clusteren dan valt het niet op dat we er slecht voor zorgen.
Dit is nu net het probleem… het probleem is dat wij onze sociaal zwakke groepen op afgelegen plekken onderbrengen. Gehandicapten en psychiatrische patiënten in bosrijke villa’s ver van de stad en het zelfde maar dan met de deuren dicht voor onze ouderen in de verpleeghuizen.
En dan te bedenken dat deze sectoren ook nog eens ruim moeten bezuinigen… waar moet het geld vandaan komen? De verzorging gebeurt door zeer laag geschoold personeel, één verpleegkundige voor 3 locaties in de nacht. Hoe was het gezegde ook alweer? ” Van een kale kip kan je niet plukken”… dus trekken we de poten er maar uit. Hoe kunnen wij de zorg nog garanderen?
Inspectie rapport na inspectierapport verteldons dat het slecht gaat… de TV (Zembla) laat het ons allemaal zien, en waar maken wij ons druk over? De gouden kooi…. ga filmen in het verpleeghuis, dat is ‘reality TV’, dat is schokkend. Stop bezuinigingen in de verpleeghuis-, psychiatrische- en gehandicaptenzorg en laat zie dat we wel geven om de zwakkeren in de samenleving.

Bijdeze een oproep oom de ‘kerstgedachte’ te sturen aan de politici met gezondheidszorg in de portefeuille.
Kies uw vertegenwoordiger:
Ministerie van VWS
Commissie VWS
Voorzitter Commissie VWS: Pauline Smeets

Partijen:

 • PvdA: Pauline Smeets
 • SGP: Bas van der Vlies
 • SP: Agnes Kant
 • GroenLinks: Kees Vendrik
 • VVD: Janneke Snijder-Hazelhoff
 • CDA: Kathleen Ferrier
 • D66: Fatma KoÅŸer Kaya
 • Christen Unie: Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink
 • Groep Verdonk: Rita Verdonk
 • PVV: Fleur Agema (geen eigen email, mail via Geert Wilders)
 • UPDATE
  Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) verwacht dat de vraag naar verpleging en verzorging tussen 2006 en 2030 met 34 procent zal stijgen.(Zorg en Welzijn)

  2 thoughts on “Kerstgedachte: Adressen volksvertegenwoordigers met ZORG plicht. [update]

  1. Pingback: Planeet GroenLinks
  2. Pingback: Kerstgedachte: Adressen volksvertegenwoordigers met ZORG plicht. [update] - gezondheid - Bogobogo.nl

  Geef een reactie