Teken petitie: stop strafvervolging vanwege een vermeende illegale abortus

WOW
Women on Waves heeft op haar site een petitie staan waarin aan het College van Procureurs-Generaal en Minister van Justitie Hirsch Ballin het volgende gevraagd wordt.

Ondergetekenden dringen aan op onmiddellijke staking van de strafvervolging van de vrouw uit Boxtel die 14 november werd gearresteerd en onder beperking gevangen is gezet in verband met een vermeende “illegale” abortus in Spanje.Het voorarrest van de vrouw die vervolgd wordt in verband met een late abortus in Spanje is inmiddels opgeheven. Dit betekent niet dat uw handtekening niet meer van belang is. De vrouw wordt nog steeds vervolgd. Ook dit moet gestopt worden. De Rechtbank in Den Bosch spreekt van een zwangerschapsduur van 27 weken. Bij deze termijn is abortus verboden in Nederland, maar toegestaan in Spanje, mits een psychiater aldaar constateert dat de vrouw in zeer grote geestelijke nood verkeert. Wij hebben geen informatie over de mate van geestelijke nood van betreffende vrouw. Dat is ook niet aan ons te beoordelen. Dat is een zaak tussen de vrouw en de Spaanse psychiater. Wel is het duidelijk dat de geestelijke nood van de vrouw zal toenemen door verdacht te blijven van (kinder)moord. Het is onterecht dat het Nederlandse Openbare Ministerie zich bemoeit met wat zich in de Spaanse spreekkamer afspeelt. Dit is een zaak tussen arts en vrouw. Nooit mag een vrouw veroordeeld worden voor zorg die zij ter goeder trouw van een arts ontvangt, ook al is abortus bij deze termijn in Nederland verboden.

Volledige tekst petitie vind je HIER

Onderteken de petitie direct HIER!
(Bron tekst Women on Waves)

[UPDATE]
ondertussen is er een enorme discussie over dit onderwerp gaande op NUJIJ… lees hier

One thought on “Teken petitie: stop strafvervolging vanwege een vermeende illegale abortus

Geef een reactie