Menu

Huisarts neem je telefoon aan!

13 februari 2008 - Medisch

Het was vandaag weer eens zover. Een patiënt ligt bij mij op de SEH en ik krijg het weer niet voor elkaar om de huisarts van deze patiënt te bereiken… gelukkig is er dan altijd nog de apotheek die uitkomst kan brengen.. gelukkig ik heb de medicatie nu alleen nog alle operaties en andere voorgeschiedenis. Bel morgen de huisarts wel weer, en dan was het nu woensdag … probeer dit maar op een vrijdag middag…..

Het AD meldt toevallig vandaag het volgende:

Slecht bereikbare huisarts kan boete krijgen
DEN HAAG – Huisartsen die in spoedgevallen slecht bereikbaar zijn, kunnen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op hun dak krijgen. Die kan hen in het uiterste geval een boete opleggen.
Dat zei minister Ab Klink (Volksgezondheid) woensdag in de Tweede Kamer in een reactie op een voorstel van PVV-Kamerlid Fleur Agema om huisartsen die bij spoedgevallen niet thuisgeven hard aan te pakken.
De minister onderschreef Agema’s stelling dat het niet door de beugel kan dat huisartsen in 4 procent van de spoedgevallen niet te bereiken zijn. Maar haar idee om al na drie verzuimen een schorsing op te leggen, ging de minister veel te ver.

4 reacties op “Huisarts neem je telefoon aan!

Marjolein

Dit geldt niet alleen voor huisartsen, hoor! Heb je wel eens gekeken hoe leeg de (specialisten) parkeerplaats is bij een ziekenhuis op vrijdagmiddag?

Michiel

Ik kijk net naar buiten en zie dat de parkeerplaats inderdaad erg leeg is… Maar het verschil is dat er in het ziekenhuis altijd wel iemand is die vitale informatie kan doorgeven en bij de huisarts krijg je het bandje dat je de dokertsdienst moet bellen. Die dienst heeft geen toegang tot de gegevens van alle huisartsen.

Marjolein

Dat is ook weer waar! Goed weekend!

Michiel

bedankt, ook een goed en zonnig weekend!

Geef een reactie