Dodelijk spel kost 82 kinderen het leven.

Schrikbarend bericht uit de VS komt tot mij via de ACEP mail en M&M-mail van het CDC…in de periode van 1997 tot 2007 zijn er 82 kinderen (7 tot 19 jaar) omgekomen door een spelletje. Het gaat om de choking-game waarbij kinderen door een riem of iets dergelijks om hun hals te doen tijdelijk de bloed toevoer naar de hersenen onderbreken. Dit zou een dromerig/zweverig gevoel geven. Helaas is het risico op strangulatie of in gewoon Nederlands dood door ophanging erg groot.”er zijn minder dan drie doden gerapporteerd tussen 1995 en 2004. In 2005 was er een sterke stijging tot 22 en met een piek van 35 in 2006. In 2007 zijn er 190 19 dodelijke slachtoffers gemeld in het eerste kwartaal. Of er sprake is van een daling kan niet gezegd worden daar de bron van getallen de media aandacht is. Het zou kunnen dat er minder media aandacht is voor “choking game” slachtoffers. Robin Toblin, Ph.D., M.P.H., CDC’s National Center for Injury Prevention and Control meldt dat als ouders denken dat hun kind het choking game speelt ze in gesprek moeten met het kind en vertellen dat het dodelijk kan zijn. Daarnaast is het advies om psychische hulp te vragen al dan niet via de huisarts.Uitleg (engels) via WikipediaBronnen: USA today/ACEP/washingtonpost

One thought on “Dodelijk spel kost 82 kinderen het leven.

Geef een reactie