Geen groente in kindermenus: Schaf kindermenu af!

Als er varen ouder weet je het natuurlijk allang. Het kindermenu bevat zelden groente, als je het slablad op de hamburger al groent mag noemen. Recentelijk las ik een column over de “kabouterplop” kroket. Deze collum beschreef haarfijn hoe onmogelijk het is om in Nederland met een kind uit eten te gaan. Ze krijgen altijd het kindermenu en dat bevat friet en kip of een plop-kroket. Waarom niet zoals in Italië waar je kind het zelfde kan bestellen als de volwassenen maar dan in een aangepaste hoeveelheid. De Cconsumenten bond is nu in samenwerking met het RIVM tot de conclusie gekomen dat er te weinig groente in kindermenus voorkomt. Het advies aan de horeca is voeg groente of een kleine salade toe aan elk kindermenu. Mijn voorstel is schaf de kindermenus af en ga het eten in verschilende hoeveelheden serveren zodat kinderen ervaren dat uiteten gaan lekker is en dat je niet altijd friet en kip eet.. 

One thought on “Geen groente in kindermenus: Schaf kindermenu af!

  1. Pingback: bligg.be

Geef een reactie