Doktertje spelen met een zuster?

De wakkerste krant van Nederland heeft weer een smeuïg medisch nieuwtje ontdekt, ditmaal in Engeland…

Eén op de tien verpleegkundigen in Groot-Brittannië vindt het acceptabel om een relatie met een patiënt te beginnen. En één op de zes is op de hoogte van een seksuele relatie tussen een collega en patiënt. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het Britse vakblad de Nursing Times. Het onderzoek suggereert dat er onder de 400.000 Britse verpleegkundigen zijn die het risico durven te lopen om betrapt te worden tijdens een romantisch rendez vous op het werk en het niet raar vinden als er een relatie ontstaat met een patiënt.  Afgelopen januari werden de regels onder het Britse ziekenhuispersoneel nog wat aangescherpt: mocht er een seksuele relatie ontstaan tussen verpleegkundig personeel en een patiënt dan zouden er disciplinaire maatregelen worden genomen. Ook relaties met voormalige patiënten zijn uit den boze.     

 

 

In hoeverre dit ook in Nederland speelt is niet duidelijk, wel is duidelijk dat veel nederlandse medici een partner hebben die ook in de zorg werkt.  En gaan er in vele ziekenhuizen wilde verhalen over Sexende artsen in piket kamers en andere bezemkasten. Die Doktersseries zijn immers ergens op gebaseerd. 

4 thoughts on “Doktertje spelen met een zuster?

  1. Pingback: bligg.be
  2. Pingback: Doktertje spelen met een zuster? - Tip!

Geef een reactie