Bloeddruk meten zeer populair, tijd voor een nieuwe trend?

Het populaire medische kado van dit jaar is de eigen bloeddrukmeter… echter volgens het nederlands tijdschrift voor de geneeskunde (NTVG) is het zo erg dat ook niet gecertificeerde bloeddrukmeters op de mark komen.

Gezondheidsnet schrijft: Consumenten moeten goed opletten bij de aankoop, waarschuwt het tijdschrift. De meter moet voldoen aan een aantal medische eisen en gecertificeerd zijn. Verkopers kunnen die informatie geven, maar beter nog is het om betrouwbare websites te raadplegen.De site van de Hartstichting geeft bijvoorbeeld een lijst van betrouwbare meters die voldoen aan de eisen van de British Hypertension Society.

Het is misschien een slim idee om als u een bloeddrukmeter heeft dat u deze mee te neemt naar uw huisarts en vervolgens door de assistent de bloeddruk telaten meten door het apparaat van de huisarts en vervolgens met die van u zelf. Op deze mannier kan u zien hoe betrouwbaar uw meter is. Mijn voorstel voor een nieuwe trend is het aanschaffen van een saturatiemeter, fijn uw hartslag en zuurstof gehalte bekijken en vergelijken met de buurvrouw…

Michiel

Nieuwsgierig naar de auteur van dit artikel? Klik hier voor mijn CV. Of blijf met je muis even hangen op het plaatje hier naast..

7 gedachten over “Bloeddruk meten zeer populair, tijd voor een nieuwe trend?

 • Pingback: bligg.be

 • 16 oktober 2008 om 22:15
  Permalink

  Het is misschien een slim idee om als u een bloeddrukmeter heeft dat u deze mee te neemt naar uw huisarts en vervolgens door de assistent de bloeddruk telaten meten door het apparaat van de huisarts en vervolgens met die van u zelf……?????

  Alleen als de huisarts zijn of haar bloeddrukmeter regelmatig laat ijken. Anders is het vergelijk nogal zinloos. Een beter voorstel is dat mensen hun eigen bloeddrukmeter gewoon laten ijken. Minimaal 1 maal in de twee jaar. Waar en hoe? Bij een internet leverancier. Voor het ijken van omron bloeddrukmeters neemt u contact op met http://www.ca**io**t.nl.[reclame]

  Beantwoorden
 • 5 december 2008 om 15:18
  Permalink

  Steeds meer mensen schaffen een automatische bloeddrukmeter aan om zelf thuis de bloeddruk te meten. Er zijn vele goede, maar helaas ook minder betrouwbare bloeddrukmeters op de markt. Pro2move[reclame] verkoopt betrouwbare bloeddrukmeters.
  Zij verkopen tevens nieuw op de markt verschenen merken zoals Spengler en Forecare.Deze bloeddrukmeters voldoen o.a. aan de hoge kwaliteitseisen van de International Society of Hypertension (ISH) en/of aan de eisen van British Hypertension Society (BHS).

  Beantwoorden
 • 24 juli 2009 om 18:41
  Permalink

  Wij (ProFit[reclame]) zijn gespecialiseerd in 12 verschillende, betrouwbare Omron bloeddrukmeters.
  [admin: rest van de reactie is geschrapt ivm reclame]

  Beantwoorden
 • 26 augustus 2009 om 14:48
  Permalink

  Ok, ik weet dat reclame niet mag, maar ik probeer dit toch een beetje te promoten. Onlangs heb ik een bloeddrukmeter voor mn vader aangeschaft bij http://www.blo*********op.**

  De informatie die ze per bloeddrukmeter aangeven is zeer uitgebreid. Je weet precies wanneer je moet meten (handig om uit te printen)

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2009 om 10:37
  Permalink

  De Saturatiemeter, ook wel Oximeter of Pulseoximeter genoemd, is een hulpmiddel in de vorm van een clip om via de vinger de hoeveelheid zuurstof in het bloed te meten, een belangrijke graadmeter voor met name sporters, longpatiënten, bergwandelaars, EHBO-ers en stoppende rokers.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2010 om 22:32
  Permalink

  Bij de shop van Omron verkopen ze alles. Aanrader.

  Beantwoorden

Geef een reactie