Arts en verpleegkundige moeten beter samen werken

NOS meldt:

Artsen en verpleegkundigen moeten beter samenwerken, vinden ze zelf. Vooral het onderling respect en de manier van communiceren kunnen beter, blijkt uit een enquête van de vakbladen Medisch Contact en Nursing. 
Van de ondervraagde verpleegkundigen zegt 95 procent dat de samenwerking te wensen overlaat;van de artsen vindt 77 procent dat. 
Beide beroepsgroepen vinden verder dat artsen de neiging hebben om arrogant te zijn. Verpleegkundigen vinden artsen bovendien vaak ontoegankelijk, maar daar zijn de meeste ondervraagde artsen het niet mee eens.

 

2 thoughts on “Arts en verpleegkundige moeten beter samen werken

  1. Tja… ik hoop dat de nieuwe generatie artsen dit kan gaan doen. Zij zijn opgevoed met minder hiërarchie en beseffen dat de zorg een ‘team sport’ is. Hopelijk verdwijnen hierdoor ook de strikte grenzen tussen de vakgebieden en is iedereen bereid om als er betere zorg door een andere vakgroep geleverd kan worden eerst aan de patiënt en vervolgens par aan de portemonnaie te denken inplaats van andersom…
    In MC/Nursing viel mijn vrouw op dat alle artsen uit de stukjes man zijn en alle verpleegkundigen vrouw… zelfs de poppetjes boven de artikelen laten dit beeld zien… echter binnen nu en 6 jaar is 70% van de jonge artsen vrouw en het beeld doet de waarheid geen recht aan…

Geef een reactie