Websites ziekenhuizen onvoldoende

Trouw schrijft vandaag:

De informatie op websites van ziekenhuizen is in meer dan de helft van de gevallen ontoereikend. Dat stelt MediQuest, een onderzoeksbureau in de gezondheidszorg, dinsdag. Informatie over behandelingen die worden aangeboden, hoe ervaren de behandelaars zijn en de tevredenheid van patiënten ontbreekt.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dit klopt. Zo was ik laatst voor een patiënt opzoek naar de route beschrijving richting een ziekenhuis bij ons in de buurt. Dit omdat we een familielid hadden overgeplaatst. Helaas nergens op de website een route beschrijving te vinden. Wel een kaart van de stad met een kruisje waar de locaties van het ziekenhuis is echter geen beschrijving van de snelweg richting het ziekenhuis.  Ook het zoeken naar de vrije DBC prijzen is op de meeste sites een ramp… na goed zoeken kan je ze wel vinden in 30 tot 40 procent van de sites echter duidelijk is het niet. Ook is het vinden van informatie over diverse behandelingen erg lastig. 

Een van de problemen is dat de professionals (artsen en verpleegkundigen) niet betrokken worden of willen worden bij de ontwikkeling van een afdelingssite. Als dit het geval zou zijn dan zou het medische deel beter kunnen zijn. Maar ja…. als je iets claimt op je site dan moet je het ook waarmaken. Ook dit zou een beperkende factor kunnen zijn…. 

Het vervelende is dat wij deze informatie een jaar geleden ook al presenteerden… wanneer gaat er dan iets gebeuren??

Geef een reactie