Plastisch chirurg op vuist met verslaggever (video)

Tussen plastisch chirurg Edwin van Onselen en journalisten en een cameraploeg van actualiteitenprogramma Netwerk is gisteren in zijn kliniek in Zevenaar een handgemeen ontstaan. De arts schakelde vervolgens de politie in. Die hield de medewerkers van het actualiteitenprogramma aan.

Van Onselen kwam vorig jaar in het nieuws na de dood van een 21-jarige patiënt. De vrouw overleed na een liposuctiebehandeling door Van Onselen in een privékliniek in Utrecht. Netwerk wilde hem aan de tand voelen over een ontevreden patiënt die bij het programma had aangeklopt. Deze vrouw kwam bij Van Onselen voor een hersteloperatie na een cosmetische behandeling bij een andere arts. 

De EO-medewerkers confronteerden Van Onselen met de bevindingen van twee deskundigen. Volgens hen had de chirurg bij de vrouw ingrepen in rekening gebracht die niet zijn verricht. De chirurg gaf aan het interview niet voort te zetten, maar de journalisten wilden eerst antwoord op hun vragen. Er ontstond een handgemeen, waarna de arts de politie inschakelde.

De politie wilde de reportagewagen en camerabeelden in beslag nemen, maar na tussenkomst van journalistenvakbond NVJ besloot het OM in Arnhem dat dat niet nodig was. De arrestanten mochten na zes uur hechtenis vertrekken.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem besluit deze week welke partij schuld treft. Beide partijen hebben aangifte tegen elkaar gedaan van vernieling en mishandeling.

…en we hebben natuurlijk ook de video:

Geef een reactie