Handen af van Kinderopvang!

Groenlinks is een petitie gestart tegen de bezuiniging in de kinderopvang zo meldt Femke Halsema in haar weblog. zo schrijft Halsema;”De geweldige regeling(kinderopvang) die nu vanwege onvoorzien groot succes voortijdig de nek om wordt gedraaid. Uit berekeningen blijkt dat, als minister Bos zijn bezuiniging doorvoert, ouders in 2009 gemiddeld 1400 euro extra gaan betalen. Voor de hogere inkomens verdubbelen de kosten. En voor ouders met meer dan één kind kunnen de kosten oplopen tot enkele duizenden euro’s per jaar.

En dat terwijl in 2007 117 duizend nieuwe gezinnen gebruikgemaakt hebben van kinderopvang. En het Centraal Bureau voor de statistiek maakte vorige week bekend dat 115 duizend moeders (meer) zijn gaan werken!

Hallo! Hallo? Kan de regering even wakker worden? We willen toch dat meer vrouwen gaan werken? We willen toch dat minder vrouwen in armoede en de bijstand terecht komen? We vinden toch dat het belangrijk is dat vrouwen zelfstandig en geëmancipeerd zijn?

Kan dit conservatieve kabinet dat vindt dat vrouwen meer (Rouvoet) en eerder (Plasterk) kinderen moeten krijgen, misschien eens een kijkje nemen bij het gros van de moderne gezinnen? Waar ‘anderhalfverdieners’ met moeite de eindjes aan elkaar knopen en zich een slag in de rondte organiseren. Waar aan de keukentafel beslist moet worden of vrouwlief haar deeltijdbaan houdt, ook al betekent dit dat het gezinsinkomen (na bezuinigingen op de kinderopvang) in de min schiet.

Hoe achterlijk kun je zijn? Dit is het paard achter de wagen spannen, dit is voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, dit is goedkoop maar zal ‘duurkoop’ blijken te zijn. En dan begin ik nog niet eens over de ongelooflijke hypocrisie van de PvdA. Goeie sier maken met de ‘kinderopvang als basisvoorziening’ tijdens de verkiezingscampagne en nu bezuinigingen verdedigen als ‘solide financieel beleid’.

Pfffh, spinnijdig word ik ervan!
Ben je het met mij eens. Teken dan even hierrrrrr!

Geef een reactie