Kamer in actie tegen farmaceuten

Vandaag in de staatscourant twee stukken over de farmacie en de beinvloeding van artsen.

PvdA vreest farmaceutische beïnvloeding artsen
Minister Klink van Volksgezondheid moet maatregelen nemen tegen farmaceuten die artsen beïnvloeden om dure medicijnen voor te schrijven, vindt de PvdA. ‘Zonodig wil ik een spoedoverleg met de minister’, dreigde Kamerlid Van der Veen alvast.

De sociaaldemocraat wijst op een uitzending van TROS-programma Radar, waarin was te zien welke marketingtrucs de farmaceutische industrie toepast om geneesmiddelen aan de man te brengen. Met die marketing is een jaarlijks een bedrag van 1,3 miljard euro gemoeid. Ook zou de industrie gunsten verlenen aan wetenschappers om richtlijnen voor het voorschrijven van geneesmiddelen te beïnvloeden. Van der Veen: ‘Ik heb de indruk dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg een te afwachtende houding aanneemt.’ Overigens dringt ook SP-collega Kant aan op maatregelen.

—————————————————–
Kamer geschokt door marketing farmaceuten
Minister Klink van Volksgezondheid moet maatregelen nemen tegen farmaceuten die artsen beïnvloeden om dure medicijnen voor te schrijven, vindt de PvdA. ‘Zonodig wil ik een spoedoverleg met de minister’, dreigde Kamerlid Van der Veen alvast.

De sociaaldemocraat wijst op een uitzending van TROS-programma Radar, waarin was te zien welke marketingtrucs de farmaceutische industrie toepast om geneesmiddelen aan de man te brengen. Met die marketing is een jaarlijks een bedrag van 1,3 miljard euro gemoeid. Ook zou de industrie gunsten verlenen aan wetenschappers om richtlijnen voor het voorschrijven van geneesmiddelen te beïnvloeden. Van der Veen: ‘Ik heb de indruk dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg een te afwachtende houding aanneemt.’ Overigens dringt ook SP-collega Kant aan op maatregelen.

One thought on “Kamer in actie tegen farmaceuten

  1. Pingback: meddr.nl

Geef een reactie