Arts die kompres vergat is schuldig aan onvrijwillige doodslag

Wederom een schokkend bericht uit België:

Voor de correctionele rechtbank van Brussel is dokter R. en de Ziekenhuisvereniging van Brussel en Schaarbeek schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag. De rechter heeft hen echter opschorting van straf verleend.

Pijn na bevalling
Patience Emungu beviel op 20 februari 2001 via een keizersnede van een zoon. Na de bevalling moest ze een week in het Saint-Etienneziekenhuis in Sint-Joost-ten-Node blijven. Toen ze terug thuis was, bleef ze pijn voelen. Tot twee keer toe ging ze terug naar de gynaecoloog die haar geholpen had bij de bevalling. Die vond niets speciaals, maar in de namiddag van 14 maart 2001 werd de vrouw met hevige pijn opgenomen in het Paul Brien ziekenhuis in Schaarbeek. Diezelfde dag stierf ze.
Een scanner ontdekte een vreemd voorwerp in het lichaam van de vrouw. Het ging om een kompres dat na de keizersnede was achtergebleven in haar lichaam. De twee kinderen van het slachtoffer en hun vader krijgen een schadevergoeding van 171.000 euro. (Het Laatste Nieuws, België)

Geef een reactie