Raad volksgezondheid: “Kleine ziekenhuizen moeten dicht”

Pas op kleine ziekenhuizen!! Gevonden op RTV-Noord…. 

GRONINGEN – Er is geen toekomst voor de kleine ziekenhuizen in ons land. Dat zegt de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg in een advies aan de regering.

Volgens de raad is het onwenselijk om de kleine ziekenhuizen open te houden. Voor Groningen zou dit betekenen dat het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal, het st. Lucas Ziekenhuis in Winschoten en het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl de deuren kunnen sluiten.

De raad wil dat de kleine ziekenhuizen zich specialiseren en de rest aan de grote ziekenhuizen overlaten. De regio zou afkunnen met een goed georganiseerde huisartsenzorg. Alleen de grote ziekenhuizen hebben volgens de raad nog bestaansrecht.

Het rapport van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg is bij de drie streekziekenhuizen in Groningen hard aangekomen. Volgens directeur Guus Bruins van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal is het onderzoek echter nergens op gebaseerd.

2 thoughts on “Raad volksgezondheid: “Kleine ziekenhuizen moeten dicht”

  1. de “kleine” ziekenhuizen sluiten? zijn ze helemaal van de pot gerukt?
    ikzelf moet wel es naar het ziekenhuis, voor het een of ander. ik moet er niet aan denken dat ik naar groningen heen en weer moet reizen, dat heb ik ook al gemoeten de laatste paar jaar. ten eerste ben je een bult kwijt aan benzine, die ik niet vergoed krijg en ten tweede : je wordt er doodmoe van om steeds op en neer te moeten rijden . ik heb altijd een paar dagen nodig om weer bij te komen. het is echt doodvermoeiend!! je bent zo 3 tot vier uur van je dag kwijt en dan die parkeerkosten daar in Groningen is ook zoiets belachelijks. ik vind als je kan aantonen dat je daar een afspraak hebt dat je dan gewoon gratis moet kunnen parkeren. ze maken daar gewoon misbruik van! en hier in Stadskanaal is het druk genoeg, dus ik zie geen reden om het te moeten sluiten. die mensen van de Raad voor Volksgezondheid en Zorg moeten zelf maar es iets krijgen en dat ze dan ook nutteloze KILOMETERS moeten reizen!!!! en is ECHT DOODVERMOEIEND!!
    in een woord omschreven vind ik het dus… BELACHELIJK!!!!!!!!!

Geef een reactie