Medilog: GoogleHealth in het NL

Er is een Nederlandse variant op GoogelHealh of Healthvault van Microsoft. Het is MediLog.nl… Het is een door de patient zelf ingevuld dagboek systeem waar alleen de patiënt bij kan. Na overhandiging van het wachtwoord en email-adres aan een arts kan deze er ook bij.

Medicalfacts meldt:” In dit dagboek noteert u wat u zelf van belang vindt, wanneer u het wilt. Namen van medicijnen, artsen, ziekenhuizen, ziektes, behandelingen en klachten; ze zijn snel opgeslagen en makkelijk terug te vinden. Ook kunt u eenvoudig een print maken van uw medicijnen en ziektes; handig om mee te nemen naar uw dokter; en heel handig voor wanneer u op reis gaat.”

Op Meddr.nl is al kritiek. Als patienten eigenhandig info moeten toevoegen lijkt het systeem te gaan verzanden in “…..vage lijstjes met slecht gespelde medicijnnamen worden… als ik kreeg oxapam voor mijn chloresterol…”

 

Geef een reactie