Europees schoolfruit

Brussel wil volgend jaar 90 miljoen euro vrijmaken voor gratis fruit op scholen in de Europese Unie. De lidstaten, die al sinds 2004 praten over schoolfruit, moeten een zelfde bedrag bijleggen om de financiering rond te krijgen.

Arme regio's hoeven van de Europese Commissie slechts 25 procent te betalen, meldden bronnen in Brussel.

Jongeren met overgewicht
Het schoolfruitprogramma is bedoeld om overgewicht bij jonge kinderen tegen te gaan. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, hoopt dat jonge consumenten groente en fruit leren waarderen en het meer en vaker gaan eten. Momenteel lijdt 27 procent van de mannen en 38 procent van de vrouwen in de EU aan overgewicht, onder wie 22 miljoen kinderen.

Posted in Geen categorie

One thought on “Europees schoolfruit

  1. UPDATE: De Europese Commissie wil het mogelijk maken voor scholieren om dagelijks een gratis stuk fruit op school te eten. Het dagelijks bestuur van Europa doet daarvoor dinsdag voorstellen en maakt er ruim 90 miljoen euro voor vrij.

    Als een lidstaat beslist om schoolfruit in te voeren, dan betaalt Brussel de helft mee. Daardoor kan het fruit vaak gratis op scholen worden uitgedeeld. In de EU halen maar heel weinig kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 400 gram fruit en groente.

    Het schoolfruitprogramma is bedoeld om obesitas (overgewicht) bij jonge kinderen tegen te gaan. Momenteel kampt 27 procent van de mannen en 38 procent van de vrouwen in de EU aan overgewicht. In de EU zijn 22 miljoen kinderen te zwaar.
    (ANP 8/7/8)

Geef een reactie