Klink neemt wassen (kleding etc) uit AWBZ

Op enkele uitzonderingen na neemt minister Klink van VWS het Pakketadvies over, dat het College voor zorgverzekeringen (CVZ) hem op 14 april zond. Hij handhaaft onder meer het schrappen van de sta-opstoel en de waskostenvergoeding uit de AWBZ voor bewoners van verzorgingstehuizen. TEvens gaan de slaap medicijnen uit het basis paket…

Betekend dit dat onze ouderen nu niet slapen en ook de kleding niet meer wordt gewassen? Leve de vooruitgang door dit kabinet… oh ja we gaan wel zelfstandig wonen in 1 persoonskamers…

2 thoughts on “Klink neemt wassen (kleding etc) uit AWBZ

  1. Leuk als je alleenstaand bent …. Oftewel : verplichte mantelzorg !
    Maar wat als je niemand hebt ? Dan zul je t toch zelf moeten doen (maar als je dat kunt, waarom zit je dan in de instelling)
    Er zijn nl ook mensen die hun hele inkomen al aan de AWBZ kwijt zijn omdat ze in een verzorgingthehuis zitten. DIe houden geen geld over om t te LATEN wassen. Moeten die voortaan dan naast eigen TV ook maar eigen wasmachine op de zaal nemen ? Maar een TV aanzetten is toch wat anders als een eigen was draaien, strijken en opvouwen.
    Is echt dieptreurig deze maatregel…

Geef een reactie