Menu

Klantenstop thuiszorg treft ook Verpleeghuiszorg van Sensire

8 juli 2008 - Medisch

Meavita krijgt geen extra geld van de Nederlandse Zorgautoriteit. Volgens de NZa ‘bestaat er geen indicatie’ dat meer financiële middelen de problemen met de thuiszorg in Groningen en Gelderland kunnen oplossen. Dat meldde de NZa maandagavond.

Reactie Medlog: Misschien is het zo dat schaalvergroting niet altijd tot verbetering leidt. Het probleem van grote organisaties als Meavita is dat de overhead groot is (meer dan 15%), de afstand van de directeur tot de werkvloer via een directeur of 5 gaat en de directie geen flauw idee heeft van wat er speelt. 
In de huidige berichtgeving wordt gefocust op de thuiszorg echter OOK de verpleeghuiszorg is afhankelijk van het zelfde potje met geld. Dus niet alleen een thuiszorg stop maar ook een verpleeghuisstop is het gevolg van de financiële problemen bij Meavita.  

(Lees ook Het overzicht: thuiszorg in geldnood)

[UPDATE]
de rechter heeft Meavita ‘gedwongen’ te praten met Menzis. Mochten deze 2 er niet uitkomen dan is er op 15 aug weer een rendezvous bij de rechter. 

4 reacties op “Klantenstop thuiszorg treft ook Verpleeghuiszorg van Sensire

 • Pingback: MedLog | Overzicht: Thuiszorg in geldnood

 • do

  Dit artikel klopt niet helemaal want het verpleeghuis heeft absoluut géén klantenstop gehad…..

   Michiel

   correct! het verpleeghuis had geen stop maar wel forse klappen wat ontslag!

  Michiel

  Het is welzo dat door een stop in de thuiszorg er geen doorstroom kan zijn naar de thuissituatie van uit het verpleeghuis. Hierdoor is er wel een forse toename van druk op het verpleeghuis.

  Geef een reactie