Ambulancefiets in Utrecht

 

Medewerkers van RAVU, de ambulancedienst in de provincie Utrecht, rijden sinds zaterdag per fiets door de binnenstad van Utrecht om eerste hulp te verlenen. Een woordvoerder van de dienst bevestigde een bericht daarover in het AD.
De felgele ambulancefiets met het RAVU-logo rijdt voorlopig alleen op zaterdag in de binnenstad van Utrecht. Ook kan hij bij grote evenementen in de provincie worden ingezet. Slechts vier ambulancemedewerkers mogen gebruik maken van de volledig uitgeruste fiets. Ze kunnen niet alleen doeltreffend hulp bieden, maar hebben ook voldoende conditie en fietservaring.

De ambulancedienst heeft de fiets ingevoerd, omdat het steeds moeilijker wordt plaatsen in de binnenstad snel per auto te bereiken. Als de fiets wordt ingeschakeld, stuurt de meldkamer ook een wagen, zodat een gewonde indien nodig snel naar het ziekenhuis kan worden gebracht.

De fiets is zaterdag drie keer gebruikt. In één geval moest de hulpvrager naar het ziekenhuis. 

ANP

Geef een reactie