Menu

Koolmonoxide op de IC neonatologie VUmc.

29 juli 2008 - Medisch

De VU heeft op haar website een persbericht staan over de CO op de Neonatologie ICU (NICU).

Aanvullende informatie:

-persbericht VUMc –

Tijdens werkzaamheden in het polikliniekgebouw is rond 14.30 uur een persluchtbuis beschadigd geraakt. Hierdoor is kortdurend de druk weggevallen op de intensive care afdelingen in VU medisch centrum. Er is een omleiding gemaakt en de druk was na korte tijd overal hersteld. Wegvallen van de perslucht brengt de beademing niet in gevaar. De beademing van patiënten is dus niet onderbroken geweest.

 

Op de IC neonatologie werd daarop volgend een ventilatieprobleem geconstateerd en werden stijgende koolmonoxidewaarden gemeten. Twaalf kinderen zijn daarom intern naar andere afdelingen (IC kinderen en Recovery) overgeplaatst. De kinderen maken het goed. Alle ouders van de
kinderen zijn persoonlijk geïnformeerd.  

De ventilatie doet het weer. Op de IC neonatologie wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van en metingen naar aanleiding van het eerdere ventilatieprobleem. Tot er voldoende duidelijkheid is worden de kinderen elders intern behandeld en verzorgd. Het voorval is gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Dyske Beelen (020) 444 3444, fax (020) 444 3450.

Één reactie op “Koolmonoxide op de IC neonatologie VUmc.

  • Pingback: Intoxicatie - Zoeken in psychiatrische weblogs

  • Geef een reactie