Manifestatie Thuiszorg Geen Markt 17/12

Op woensdag 17 december 2008 debatteert de Tweede Kamer over de Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Het Comité Zorg Geen Markt organiseert op deze dag een grote manifestatie tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg.

Er spelen steeds meer problemen in de huishoudelijke zorg door de Wmo. Mensen krijgen geen hulp of staan op wachtlijsten door het gebrek aan personeel. De mensen die werkzaam zijn in de huishoudelijke zorg worden massaal voor het blok gezet: salaris inleveren of werkloos zonder uitkering. Gemeenten worstelen met het toegewezen budget of houden geld over. Thuiszorginstellingen weigeren nog langer huishoudelijke zorg te geven en stoppen hun activiteiten. Schoonmaakbedrijven worden actief in de huishoudelijke zorg via de Wmo.

Reden genoeg om een krachtig protest te laten horen voorafgaand aan het debat met de verantwoordelijke staatssecretaris Bussemaker.

We roepen iedereen om op 17 december naar Den Haag te komen en op het Plein te protesteren tegen de huidige gang van zaken. Werkers in de thuiszorg en iedereen die solidair is met de huishoudelijke zorg. Ook vragen wij u in eigen woonplaats, wijk en familie- en vriendenkring bekendheid te geven aan deze actie.

Kom ook naar de protestbijeenkomst:

(let op: gewijzigde datum!)
17 december 2008
Plein Tweede kamer in Den Haag
12.00 -14.00 uur

Er zijn posters en flyers met oproep te bestellen via info@zorggeenmarkt.nl

met vriendelijke groet,

Ineke Palm

Geef een reactie