Misleiding Menzis Reclame?

Ik zat gisteren tv te kijken en kreeg tot tweemaal een reclame van Menzis tezien. U kent de reclame waarschijnlijk wel. Een jong ogende vrouw persoon loopt naar tram terwijl de voiceover meldt dat ze een knobbeltje in de borst heeft en twee week moet wachten voordat ze door de chirurg gezien kan worden. Dankzij Menzis kan ze nu binnen 3 dagen geholpen worden…. 

Zie hier de video:


 

In deze reclame doet Menzis dat het bijzonderis dat door hun hulp de vrouw eerder geholpen wordt. Nu heb ik in veel ziekenhuizen gewerkt maar volgens mij kan elke patient met een knobbeltje in de borst binnen 3 dagen terecht bij een chirurg.  Dit neigt naar de reguliere gang van zaken als iets bijzonders af te geven.. misschien een zaakje voor de reclame code commissie?

4 thoughts on “Misleiding Menzis Reclame?

  1. Mag je dan ongestraft de gebruikelijke medischgang als reclamemiddel gebruiken? Ongeacht je verzekeraar wordt je optijd geholpen. Het is geen extra service zoals Menzis claimt. Als ze ervoor zorgen dat je de zelfde dag geholpen wordt op een avondpoli dan kan ik mij voorstellen dat het als extra service wordt gemeld in de reclame.
   Je meldt toch ook niet dat je suiker zoet is als je suiker verkoopt? Je meldt wel als jou suiker minder calorienen bevat want dat is anders dan bij de andere suikerproducenten.

   Groet Michiel

  1. ja, sterk punt, je hebt gelijk… het blijf alleen wat vreemd voelen. (..die geweldige Tellsell stofzuiger valt toch iets tegen als de postbode hem komt brengen…)
   Goed weekend,
   Michiel

Geef een reactie