Klink gaat kijken wanneer een ziekenhuis onmisbaar is

Minister Klink van Volksgezondheid wil opnieuw gaan bekijken wanneer een ziekenhuis onmisbaar is in een regio. Nu geldt de regel dat de acute ziekenhuiszorg binnen 45 minuten bereikbaar moet zijn, maar de minister vindt dit te mager.

De bewindspersoon kwam vandaag in de Tweede Kamer tot deze slotsom na zijn ervaring met het openhouden van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. De acute zorg zou daar met een extra ambulancepost overeind gehouden kunnen worden. Maar de overige zorg zou toch te ernstig te lijden hebben onder het verdwijnen van een ziekenhuis in Lelystad, dat door Klink als een ‘systeemziekenhuis’ wordt bestempeld. Dit is een ziekenhuis dat noodzakelijk is om de zorg in een regio overeind te houden.

ANP/MedischContact

Geef een reactie