Welkom in DSW Ziekenhuis Vlaardingen…

Heden wederom een stap in de commercialisering van de gezondheidszorg…. was het ziekenhuis in Zutphen het eerste ziekenhuis wat een eigen hypotheek had genomen om de nieuwbouw te kunnen financieren nu is er een ziekenhuis overgenomen door een zorgverzekeraar…. wat is het volgende: “welkom in het DSW Ziekenhuis Vlaardingen. Oh, u bent bij de IZZ dan heeft u twee keuzes. Eén neem een verzekering bij ons of twee ga naar het IZZ ziekenhuis in Goes!” 

(bron:NOS)

Een ziekenhuis in Schiedam wordt overgenomen door een zorgverzekeraar. Zorgverzekeraar DSW, personeel van het ziekenhuis, instellingen voor verpleging en thuiszorg en huisartsen uit de regio steken samen 18,5 miljoen euro in het Vlietland Ziekenhuis. Dat zit door dure nieuwbouw in geldnood. 
DSW en de andere betrokkenen hebben een coöperatie opgericht. Er verandert niets aan de verzekeringspremies. 
Ook de Rivas Zorggroep, een conglomeraat van zorginstellingen waaronder een ziekenhuis in Gorinchem, wil nu fuseren met een zorgverzekeraar, in dit geval UVIT.

3 thoughts on “Welkom in DSW Ziekenhuis Vlaardingen…

  1. Even een rectificatie: het ziekenhuis staat in Schiedam (stond het nog maar in Vlaardingen).

    En ja: het ziekenhuis was/is in geldnood en dit lijkt een mooie constructie. Zelf had ik niet het idee dat ik mede-eigenaar ben geworden van een ziekenhuis. Wist wel dat er een coöperatie kwam, maar zag dat zelf niet als een overname.

  2. Aanvulling:
    het is ons niet gepresenteerd als een overname. Wel was duidelijk voor mij dat er geld moest komen en dit een mooie oplossing zou kunnen zijn. Evt winst wordt geïnvesteerd in zorg (ik word er dus niet rijker van; maar weet zowiezo niet waar het geld van de huisartsen vandaan komt).

    Maar er zitten inderdaad haken en ogen aan deze constructie vanwege mogelijk conflicterende belangen.

  3. Pingback: ZorgPortaal > ZoekZorg

Geef een reactie