Eten van veel rood vlees en verwerkte melk geeft meer sterfte

Interessant artikel uit de Archives of Internal Medicine van 23 maart.
High consumption of red and processed meats is associated with a modest increase in total mortality, cancer mortality, and cardiovascular mortality among older Americans, according to a report in the March 23 issue of the Archives of Internal Medicine.
An estimated 11% of deaths in men and 16% of deaths in women could be prevented if people in the highest quintile of red and processed meat intake decreased their consumption to the level in the lowest quintile, Dr. Sinha and her colleagues said (Arch. Intern. Med. 2009;169:562-71).

Michiel

Nieuwsgierig naar de auteur van dit artikel? Klik hier voor mijn CV. Of blijf met je muis even hangen op het plaatje hier naast..

Geef een reactie