Farmaceut/Fabrikant ontdekt SEH-arts

Deze week kreeg ik volledig onverwacht bezoek van een fabrikant (KP-medical) op de SEH. Ze waren natuurlijk niet speciaal voor mij gekomen maar toen men doorhad dat er een SEH-arts in het ziekenhuis rondliep was het toch wel interessant om wat nieuwe producten te laten zien… hier een overzicht:
Men kwam binnen met een groot ding lijkend op een mobiele OK lamp… “De Veinviewer” kondigde men trots aan. En ja ik was onder de indruk van de techniek. Het is een infrarood zend/ontvang apparaat met een beamer waardoor je vaten tot 8mm diep op de huid van een (moeilijk prikbare) patiënt kan projecteren.

Natuurlijk zie ik wel voordelen (chemo-kamer, spatader-poli, pijn poli etc.) maar de gemiddelde patient die moeilijk prikbaar is op de SEH heeft een vetlaag van meer dan 8 mm, is klam, bleek en heeft geen flow in de vaten…

Een wel nuttiger apparaat is de MicroVent. ’s Werelds kleinste beademingsapparaat.
Het lijkt mij ideaal om pré-hospitaal te gebruiken… eindelijk die zware ventilator uit de auto.. (meer info)
.
Het nuttigste apparaat is een op een Black&Decker lijkende boor om botnaalden te plaatsen.

Verder nog wat nieuwe pleisters en gezellig geklets.

One thought on “Farmaceut/Fabrikant ontdekt SEH-arts

  1. Volgens mij wordt hoe wij zorg verlenen en wat wij doen tegenwoordig meer bepaald door de (farmaceutische) industrie dan door onafhankelijk onderzoek.

Geef een reactie