Klink wil 1,2 miljard besparen

Dat er al in geen jaren iets goeds uit Den Haag is gekomen is al vele malen genoemd. Wederom een plan van de minister van gezondheidszorgen.
Er gaat 1,2 MILJARD(!) bezuinigd worden in de zorg. Hoe? Ook daar is het plan al jaren van bekend… wederom een doelmatiger gewerkt worden… hoe lang kan je doelmatig werken als je bezuiniging op bezuiniging krijgt… bijna alle doelmatigheid bevorderende operaties van de overheid levert de werkvloer meer werk op… ik wacht echt niet op nog een formulier wat ik moet invullen….

Ten eerste zal de omvang van het vrij onderhandelbare B-segment van de diagnose-behandelcombinaties (DBC’s) in 2011 groeien van 33 naar 50 procent, mits het jaarlijkse onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) naar onder meer de werking van het B-segment, dat in mei moet zijn afgerond, positief uitvalt. ‘Met de invoering van DOT (DBC op weg naar transparantie, red.) kan het B-segment groeien tot maximaal 52 procent’, legt woordvoerster Ellen van Rooij uit. ‘Dat hebben we al uitgerekend.

Het DOT betekend dat je als zorgverlener niet gewoon kan zeggen ik het deze ingreep gedaan… nee je moet elke verrichting aangeven die je verricht… (ik vraag een bloedgasanalyse aan, ik vraag een regulier laboratorium onderzoek aan, ik laat een foto maken, ik ga een wond hechten, etc.) Het begint echt ondoenlijk te worden.

Behalve uitbreiding van het B-segment denkt Klink de doelmatigheid te vergroten door privaat kapitaal toe te laten. Nu nog is winstuitkering door ziekenhuizen verboden, maar al eerder stelde de NZa voor om dat bij wijze van experiment in een aantal ziekenhuizen toe te staan. Kennelijk wordt dat plan nu snel werkelijkheid.

Ahh daar gaat ‘ie nu helemaal..! Welkom in Het DSW ziekenhuis Schiedam. Fijn plan om winstuitkeringen te doen van ziekenhuizen… we sluiten de SEH want dat kost geld!
Voor alle ziekenhuizen heb ik nog een plan… begin een EHH… kan je een drievoudig bedrag rekenen voor de reguliere zorg die je nu al op op de SEH levert! Ga commercieel cataracten doen en concurreer met Schumacher et.al. in de esthetische chirurgie en ga in de kleine chirurgie…stop met alle zorg wat geld kost en verbied je medewerkers onderzoek te doen… tenzij het geld oplevert…

One thought on “Klink wil 1,2 miljard besparen

Geef een reactie