33 procent van de anorexia doden door hartproblemen.

Tijdens een meeting van de Society for Adolescent Medicine zijn onderzoeksresultaten gemeld van een onderzoek naar hart en vaat ziekten bij anorexia patienten. Mortaliteit bij anorexia is tussen de 5 en de 20%. Hiervan is éénderde tgv cardiovasculaire problemen. Significant veel hart problemen werden waargenomen bij meisjes die voor het eerst opgenomen waren vanwege anorexia.
zo ziet een patient het
De resultaten van het onderzoek:

Hartritme:
In de eerste 24uur van de opname was de gemiddelde hartfequentie 43.5 slagen per minuut. Waarbij bij 26 van de 31 onderzochte personen voldeden aan de criteria voor de sinus bradycardie.

Orthostase:
Bij orthostae onderzoek blijkt bij 18 van de 31 patienten de hartfrequentie met meer dan 30 slagen per minuut op te lopen, en hiermee voldoen ze aan de criteria voor orthostatische intolerantie. De orthostatische bloedruk daling was in 2 van de 31 patienten meer dan 20 mmHg.

Het rust ECG:
Bij 5 van de 31 patienten werd een verlengde QTc tijd gevonden. Er zijn geen ritmestoornissen gevonden door deze verlenging.

De hart echo:
bij 4 van de patienten werd een mitraalklep prolaps waargenomen en bij 2 was er pericardvocht (1 patient had alle twee).

(genoemde getallen zijn allen significant)

One thought on “33 procent van de anorexia doden door hartproblemen.

  1. Pingback: NUjij.nl/Algemeen

Geef een reactie