Help, ik wil uit het EPD en de overheid werkt niet mee!

Het is vorig jaar (2008) en iedere Nederlander (nou ja bijna iedere Nederlander) krijgt een reclame folder voor het EPD met een formulier om je uit het EPD te laten schrijven. Omdat ik het vooralsnog een niet veilig systeem vind en er op landelijk niveau geen meerwaarde in zie besluit ik tot het uitschrijven… hier begint de ellende.

Eerst kopieën maken van de paspoorten. Op een A4-tje de paspoorten van mijn vrouw en een kind en een ander velletje met mijn en van mijn andere zoon…. vervolgens opsturen. En ja er kwam bericht. wel iets laat maar mijn partner is uit het EPD. Ik wacht nog en maand of 2 en besluit maar eens te bellen of mijn twee kinderen en ik OOK uit zijn geschreven.

“Sorry meneer, we hebben het erg druk. Er zijn namelijk meer mensen die uit het EPD willen dan we hadden verwacht. We sturen daarom geen ontvangst bevestigingen meer maar u hoort het vanzelf.”

En ja hoor na 3 weken kwam er bericht. Mijn vrouw en ik zijn alle twee uit het EPD. Maar mijn kinderen dan?  Ik besluit wederom te bellen… “Sorry meneer, we hebben het erg druk. Er zijn namelijk meer mensen die uit het EPD willen dan we hadden verwacht. u hoort nog van ons.”

Correct. er kwam een brief.. Of we de papieren even willen aanvullen, er ontbreken paspoorten of geboorte bewijzen.” Dan maar weer bellen, ze stonden immers op de A4-tjes die ik had gekopieerd…

“Sorry meneer, we hebben het erg druk. Er zijn namelijk meer mensen die uit het EPD willen dan we hadden verwacht. Maar u moet de informatie van uw kinderen wel toevoegen want wij hebben de informatie niet”.

“Dat had ik gedaan, ze stonden op het zelfde papier als mijn paspoort en die hebben jullie WEL verwerkt”

“Maar we hebben ze niet gekregen.”

“Ze stonden op het zelfde formulier als waar mijn paspoort op stond en ik ben WEL uit geschreven dus je moet ze wel hebben, of zijn jullie het kwijt geraakt?”

“Nee meneer wij raken niets kwijt maar we hebben het gewoon niet meer.”

Om een einde aan deze discussie te maken vraag ik of het goed is als ik wederom een kopie van mijn paspoort en het paspoort van mijn kinderen opstuur. (Dit omdat ze ZELF een paspoort hebben en niet staan bijgeschreven  in mijn paspoort en ik geen extra kosten wil maken door een uittreksel te kopen.) “Ja dat is goed meneer, dan komt het goed.”

Maar er is niets zo voorspelbaar als het EPD want binnen 3 week lag er wederom een brief op de stoep…. geen kopie van een paspoort met bijgeschreven kinderen bijgevoegd… graag nogmaals herhalen”

Ik bel weer:

“Ik heb aan jullie gevraagd of het goed was om een kopie van de paspoorten van mijn kinderen toe te voegen en dat was accoord…”

“Sorry meneer, we hebben het erg druk. U moet echt andere papieren bijvoegen.”

Langzaam word ik boos en ook de dame aan de andere kant van de lijn heeft dat door… “Ik ga een melding maken en wij bellen u terug.”

Dat was nu alweer 3 week geleden… nog geen telefoon van het EPD….

Is het nu zo moeilijk om in het grote “Big Brother” overheidssysteem te kijken dat mijn kinderen van mij zijn? Op het paspoort van mijn kinderen staat een BSN, dit voer je in en je krijg toch wie de ouders zijn… dat is toch de basis van het geboorte register?

5 thoughts on “Help, ik wil uit het EPD en de overheid werkt niet mee!

  1. Ik heb het idee dat ze je het zo moeilijk mogelijk maken om uit het EPD gehaald te worden. Ik kreeg mijn formulier terug omdat de handtekening op het formulier niet leek op de handtekening op mijn paspoort. Ik weet dat ik een lastige handtekening heb om in een beperkte ruimte te zetten (hij is nogal groot in de hoogte) en dus lijken mijn handtekeningen op mijn paspoort en op mijn bankkaarten niet precies op de handtekening die ik op formulieren zet, maar het is toch heel duidelijk mijn handtekening (dit heb ik bij verschillende mensen gecheckt). Dus maar weer heel braaf opnieuw mijn handtekening gezet met bijvoegen van alweer een kopie van mijn (nog steeds hetzelfde) paspoort. Met bovenstaand verhaal erbij en toen kon ik wel ineens geaccepteerd worden.

    Ik weet wel waar ze het druk mee hebben daar bij het EPD!!

  2. Ik ben al maanden bezig om uit het EPD te geraken, naar verscheidene malen formulieren te hebben opgestuurd neem ik toch maar weer eens contact met ze op: Nee we hebben niets ontvangen hoor, probeert u het nogmaals…

  3. Pingback: NUjij.nl/ik

Geef een reactie