Lang Leven het Pilletje

Nature komt met het volgende:

(Harrison, D. E. et al. Nature advance online publication doi:10.1038/nature08221 (2009))
Rapamycin, a drug commonly used in humans to prevent transplanted organs from being rejected, has been found to extend the lives of mice by up to 14% — even when given to the mice late in life.
…….
Compared with the non-drug-taking group, the lifespans of the mice given rapamycin increased by up to 14%, even though they were middle-aged when treatment began. Their life expectancy at 20 months shot up by 28% for the males and 38% for the females.

Als je zou mogen door trekken naar mensen dan kan dit tot 10 jaar extra leven betekenen. Een klein probleem zou de onderdrukking van het immuun systeem kunnen zijn. Hierdoor ben je meer vatbaar voor ziekten… maar vooralsnog:” Lang Leven het Pilletje!”

One thought on “Lang Leven het Pilletje

  1. Pingback: NUjij.nl/Wetenschap

Geef een reactie