RIBIZ opent de database voor externe gebruikers

Tot recent had het RIBIZ (je weet wel van het BIG register) alleen een web-app. DWZ je kon alleen zoeken via de site. Tot mijn blijde verbazing is er nu een handleiding geschreven hoe je zelf zoekopdrachten kan uitvoeren binnen een eigen applicatie met gebruik van de RIBIZ database. Erg leuk om te lezen a;s je geïnteresseerd bent in de techniek achter de RIBIZ database.

(Bron: RIBIZ.nl)
Om deze applicatie te installeren is kennis van programmeren vereist. Onderstaande informatie is geschreven voor programmeurs met kennis van webservicetechnologie.

  • Handleiding systeemkoppeling

  • ProcessExternalUser.wsdl : Beschrijft de interface van de webservice. Hiermee realiseert u de koppeling tussen de systemen.

Voorbeeldapplicatie
Voor deze service is een Microsoft .NET voorbeeldapplicatie beschikbaar die aantoont hoe met de service gewerkt kan worden. Het is een eenvoudige windowsapplicatie waar de input van de webservice in kan worden opgegeven en die de resultaten toont.

  • Voorbeeldapplicatie (.exe) : Hiermee kunt u de systeemkoppeling benaderen en testen

Voorbeeldapplicatie (sources) : Hierin vindt u de broncode voor het voorbeeldprogramma. U kunt deze gebruiken als voorbeeld voor uw eigen implementatie van de systeemkoppeling

Helaas voor-als-nog alleen microsoft .Net… maar er is vast iemand die het even kan poorten naar PHP/XML en dan de mogelijkheid tot omgekeerd zoeken… of te wel voer 1 gegeven in en je krijgt alles wat gerelateerd is.. een beetje zo als dit (gevonden.cc).

One thought on “RIBIZ opent de database voor externe gebruikers

  1. Pingback: NUjij.nl/Algemeen

Geef een reactie