Osterhaus-virus: paniekvirus…

Er is 22/8/9 een mooi artikel in Vrij NEderland verschenen over de rol van Ab Osterhaus in de huidige/aanstaande virale pandemie. Het geeft een leuk overzicht over hoe de overheid (Klink) zich laat adviseren door een Viroloog met eigenbelangen.

Osterhaus verricht zijn missiewerk ook als voorzitter van de European Scientific Working Group on Influenza (ESWI). Dit gezelschap van naar eigen zeggen ‘onafhankelijke wetenschappers’ spant zich al jaren in om de wereld te doordringen van het gevaar van een griepepidemie. (…) op de sponsorlijst van de ESWI leest als een who is who in de griepindustrie: in het lijstje van farmaceuten die de organisatie financieel ondersteunen, staan onder meer Tamiflu-producent Roche en de twee bedrijven waarbij Nederland de vaccins inkocht, GSK en Novartis. Een woordvoerder van de ESWI bevestigt desgevraagd dat de organisatie volledig wordt gefinancierd door tien farmaceutische bedrijven. (VN.nl)

Lees hier meer..

One thought on “Osterhaus-virus: paniekvirus…

  1. Eindelijk eens een keer een kritisch geluid. Misschien dat je die al eerder hebt geplaatst, maar dan heb ik ivm tijdgebrek die artikelen gemist.

    Goed dat dit eens aan de kaak wordt gesteld.

Geef een reactie